Klímaszkeptikusok

Klímaszkeptikusok

Reális Zöldek Klub

Nemzeti és Civil szerveződés

2014. szeptember 26. - Klímaszkeptikusok

A Klub alapvető célja, hogy a környezetet lényegesen befolyásoló döntések szakmai-társadalmi vitájában jó megállapodások szülessenek.

A Reális Zöldek Klubot, természettudományban és történelmi- társadalmi relációkban gondolkodó 26 szakember alapította, 1992 októberében Budapesten.
A Klubot alapítók hangsúlyozták, hogy Magyarországon a környezetvédelmi szempontok figyelembevételét igénylő témákban igen gyakran olyan előterjesztések kerülnek a döntéshozók elé, amelyek egy célra orientált megvilágítást tartalmaznak. A tervezett létesítmények összefüggésiből egyiket kiemelik, másikat elhallgatják.
A hatásvizsgálatokban - ha egyáltalán készülnek - nem mindig jelennek meg kellő súllyal a lehetséges alternatívák, vagy pedig, ha megjelennek, nem veszik figyelembe azokat, és csak egyfajta megvalósítást preferálnak.
A Reális Zöldek Klub e káros magyarországi tendenciák visszaszorítása céljából alakult. A környezetvédelmi optimumot a szakmai fejlődés oldaláról közelíti meg a Klub tagsága.
A Reális Zöldek Klub feladatának tekinti az események, a természetes és a mesterséges folyamatok valósághű tárgyalását biztosító - mindenki számára nyitott és hozzáférhető - fórum fenntartását, ahol az élet minőségét befolyásoló hatásokkal, a valóságot ismerő személyek valóságtisztelő módon foglalkoznak, azzal a szándékkal, hogy az ilyen jelentőségek minden szinten valósághű bemutatást és valóságtisztelő bánásmódot kapjanak.
A Klub fórumot biztosít konkrét ügyekben a pro és kontra érvek előadására, az ügy megtárgyalására, s ez alapján egy álláspont kialakítására. A Klub álláspontját nyilvánosságra hozza.
A Klub a konkrét vagy általános témákban tett állásfoglalásait egy meghatározott rendben - a bírósági eljárások analógiájára - lefolytatva hozza, biztosítva minden vélemény meghallgatását.
A Klub fellép a szakszerűtlenség ellen.
A környezet és környezetvédelem fogalmát a szűk, a tisztán természeti oldalra értelmezés helyett egy tágabb keretben értelmezi. A Reális Zöldek Klub a környezetvédelmi fogalmába a társadalmi aspektusokat is bele érti, a szociálpolitikai (népjóléti) kérdéseket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszkeptikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr16733397
süti beállítások módosítása